Meniu Închide

Retur

Conditii generale

Pentru a returna unul sau mai multe produse Clientul trebuie sa notifice intentia returului la adresa comenzi@buku.ro in termen de maxim 14 zile calendaristice de la primirea coletului.
In cazul ridicarii coletului de la domiciliu costul transportului de retur este suportat de client si se poate deduce din valoarea pe care clientul o va primi inapoi pentru produsele returnate sau poate fi platit de acesta curierului care preia returul. In urma solicitarii primite de la client, Buku.ro va trimite curierul la adresa indicata de client pentru a ridica coletul de retur.

Returul in locker este gratuit                                                                                                                                                        Pentru acesta utilizati urmatorul link: Sameday Return

In caz de retragere din contract, clientul este obligat sa restituie produsele achizitionate in termen de maximum 30 zile de la data retragerii din contract.

Modalitati si termene de returnare a produselor

Clientul se obliga sa notifice buku.ro intentia sa de a returna produsele achizitionate, prin e-mail la comenzi@buku.ro , in termen de maxim 14 zile calendaristice de la primirea produselor. In caz contrar, buku.ro poate refuza coletul.

Informatiile necesare care trebuie furnizate buku.ro pentru trimiterea curierului sunt urmatoarele:

 •  data primirii coletului conform AWB;
 •  numarul Comenzii;
 • produsele ce se returneaza – denumire si cantitate (in caz ca returul este pentru anumite produse si nu pentru intreaga comanda) sau sa se mentioneze ca se doreste returul intregii comenzi
 • suma de returnat;
 • motivul returului (optional)
 • adresa de unde curierul urmeaza sa preia coletul de retur;
 • modalitatea de plata dorita (datele contului bancar in care se returneaza banii)

La primirea informatiilor referitoare la intentia de retur a clientului, buku.ro efectueaza o solicitare la curier si trimite curierul la adresa indicata in comunicarea clientului pentru a ridica coletul de returnat. Costurile de transport ale coletului/elor returnate vor fi deduse de catre buku.ro din valoarea finala a sumei ce urmeaza a fi returnata de catre Buku.ro.

Conditii de returnare a produselor

In orice situatie de returnare a produselor, acestea trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost trimise Clientului, in ambalajul original, cu etichetele intacte si impreuna cu toate documentele care l-au insotit (factura, certificat de garantie etc.). Produsele returnate trebuie sa fie in aceeasi conditie ca la primire: fara defecte (cu exceptia viciilor ascunse si exceptand defectele deja semnalate de Client in corespondenta cu buku.ro).
In conformitate cu legea in vigoare, buku.ro isi rezerva dreptul de a nu accepta returnarea produselor care sunt deteriorate in orice fel.
Cartile nu trebuie sa aiba paginile sau colturile paginilor rupte, indoite, cotorul deteriorat, pete sau inscrisuri pe coperta sau pe pagini. La cartile de tipul lift-the-flap (cu clapete), clapetele nu trebuie sa fie desfacute. La cartile cu sunete, sigiliul de la carcasa bateriilor nu trebuie sa fie rupt (daca el exista in varianta originala).
Cartile cu jucarie trebuie sa contina si jucaria initiala care sa nu fie deteriorata in nici un fel.
Cartile ce contin accesorii de tipul pensule, stampile, paleta de culori etc trebuie sa fie returnate in acelasi mod in care au fost primite, adica sa contina toate aceste accesorii in starea lor initiala
Produsele ce constituie un set trebuie returnate ca set.
In cazul in care o comanda la care s-a oferit produs cadou este returnata integral, clientul este obligat sa returneze si produsul cadou in starea lui originala, nedeteriorata si nedesigilata. Conditiile campaniilor promotionale se pot citi la punctul 11. Campaniile Promotionale si mai specific punctul 11.4 din “Termeni si conditii”

Termene de returnare a banilor

Pentru retururi, Clientul primeste banii aferenti produselor returnate si a transportului initial din care se scade pretul transportului returului in interval de 14 de zile calendaristice de la data la care buku.ro este informat de catre client cu privire la decizia acestuia de a returna produsele, cu conditia ca aceste produse sa fie returnate in acest interval si returul sa fie validat.
Dupa validarea returului, clientul poate primi, la alegere, contravaloarea produselor sub forma unui cupon valoric pe care il va putea folosi in termen de 30 zile de la data confirmarii primirii returului de catre buku.ro. Dupa aceasta data cuponul isi pierde valabilitatea.

Dreptul de retragere

In conformitate cu Ordonanta de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, Clientul are urmatoarele drepturi si obligatii referitoare la retragerea din contractul incheiat la distanta:
Clientul are dreptul ca, inainte de expirarea perioadei de retragere, sa se retraga din contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare a produselor sunt suportate de Client.
Clientul se obliga sa returneze doar acele produse care sunt in aceeasi stare in care au fost livrate (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc. (a se vedea si conditiile de returnare a produselor de la punctul 12.1.2 din “Termeni si conditii” care se aplica si in acest caz)
Buku.ro va rambursa Clientului contravaloarea produsului in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii facute de catre Client catre Buku.ro in ceea ce priveste decizia de retragere din contract.
Buku.ro va putea amana rambursarea contravalorii produsului pana la primirea si verificarea starii produsului vandut.
Conform legii sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract următoarele:

 •  furnizarea de Bunuri confecţionate după specificaţiile prezentate de Cumparator sau personalizate în mod clar;
 • furnizarea de Bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
 • furnizarea de Bunuri care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;
 • furnizarea de înregistrări audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate după livrare;
 • furnizarea de conţinut digital care nu este livrat pe un suport material, dacă prestarea a început cu acordul prealabil expres al Clientului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere. Aceste limitari se aplica conform OUG 34/2014 art. 16.

Exercitarea dreptului de retragere

In cazul in care Clientul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, in cazul in care Comanda este achitata, Buku.ro se obliga sa returneze suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii de catre Client in ceea ce priveste deciziei sa de retragere din Contract cu respectarea conditiei ca produsele sa fie returnate in acest interval si returul sa fie validat. Clientul va informa buku.ro in ceea ce priveste intentia sa de retragere din contract prin completarea in email a informatiilor necesare returului enumerate la punctul 12.1.1. din “ Termeni si conditii”
Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:

 • pentru Comenzile achitate cu card online ->prin restituire in contul din care a fost efectuata plata;
 • pentru Comenzile achitate cu Op/ramburs/ Card bancar-> prin virament bancar in contul specificat de client la anuntarea returului;

 

Comanda de minim 60 de RON cu livrare în locker si ai LIVRARE GRATUITĂ! 🚚💨
Comanda de minim 60 de RON cu livrare în locker si ai LIVRARE GRATUITĂ! 🚚💨